Channing Pollock

Channing Pollock syntyi Sacramentossa Kaliforniassa 1926. Hän kiinnostui taikuudesta vasta 21 vuotiaana armeijassa palveltuaan. Tarinan mukaan hän näki messuilla miehen myymässä taikureille suunnattua erikoiskorttipakkaa “Svengalia.” Armeijasta päästyään hän jätti koulunsa kesken ja muutti Los Angelesiin jossa hän osallistui niin sanottuun “Chavezin taikurikouluun”, josta hän valmistui 1952. Pollock tunnetaan pääasiassa kyyhkysillä tehtävän taikuuden edelläkävijänä ja hän oli yksi ensimmäisistä taikureista joka esitti niin sanottua kyyhkysohjelmaa. Tästä johtuen hän on myös yksi kaikkien aikojen kopioiduimmista taikureista. Pollock ei toki ollut ensimmäinen kyyhkisillä temppuja tehnyt taikuri vaan taikurit olivat taikoneet kyyhkysiä esiin erilaisista välineistä jo pitkään ja myös meksikolainen Abe Cantu oli tehnyt ohjelmaa, jonka lopuksi hän taikoi esiin elävän kyyhkysen ilman välineitä. Cantu toimikin Pollockin inspiraationa ja Pollock suunnitteli ohjelman jossa esiin taiottiin seitsemän kyyhkystä, näennäisesti ilman välineitä.

Pollock oli luonnostaan äärimmäisen komea ja karismaattinen ja tämä edesauttoi häntä menestykseen ja häntä jopa markkinoitiin aikanaan “maailman kauneimpana miehenä”. Kun tähän yhdistetään hänen ohjelmanumeroonsa, joka siis aikanaan oli ainut laatuaan, tuli menestys varsin nopeasti. Pollock aloitti ammattimaisen esiintymisen esiintymällä yökerhoissa, keräsi mainetta varsin nopeasti ja esiintyi televisiossa Ed Sullivanin ohjelmassa jo 1954. Tämän jälkeen esiintymis tarjouksia alkoi virrata kaikkialta maailmasta ja hän muun muassa esiintyi lukuisille kuninkaallisille ja valtioiden päämiehille. Hän oli myös pääesiintyjä Monacossa Prinssi Rainierin ja Grace Kellyn häissä ja oli 1950-luvun lopussa yksi maailman parhaiten palkatuista viihdyttäjistä. 1954 “Academy of Magical Arts and Sciences” palkitsi hänet “Vuoden taikuri” tittelillä, joka tuohon aikaan oli suurin kunnianosoitus mitä taikuri pystyi vertaisiltaan saamaan. Pollockin ohjelma taltioitiin elokuvaan “European Nights” 1959 josta alla oleva video on.

Elokuvan kuvaaminen oli Pollockille inspiroiva ja kokemuksesta innostuneena, sekä kopiointiin kyllästyneenä hän päätti jättää taikurin uran taakseen ja keskittyä näyttelemiseen. Hän esiintyi lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa 1960-luvun alkupuoliskolla. 1970-Luvun alussa hän jätti show-bisneksen kokonaan antaen Lontoolaiselle Frank Brookerille kaiken rekvisiittansa, lintunsa ja luvan esittää hänen ohjelmaa. Brooker esitti tätä vuosikausia taiteilijanimellä “Franklyn”. Pollock alkoi maanviljelijäksi, keskittyen luonnonmukaiseen viljelyyn, mutta taikuutta hän ei täysin koskaan jättänyt taakseen vaan hän toimi edelleen ohjaajana ja oppaana monelle taikurille. Pollock kuoli syöpää Las Vegasissa 79 vuoden iässä 2006.