Artikkeleita taikuuden mestareista
ja taikuudesta

TAIKUUDEN MESTAREITA

Seuraavat artikkelit ovat lyhyitä esittelyitä taikuuden historiallisiin ja nykyisiin merkkihenkilöihin. On hyvin todennäköistä että suuri osa nimistä on teille täysin tuntemattomia. Artikkeleissa pyrin lyhyiden henkilökuvien kautta avaamaan lyhyesti miksi henkilö on merkityksellinen taikuuden historiassa tai taikuudelle. Pyrin tekemään artikkeleista mahdollisimman viihdyttäviä ja liitän artikkeleihin myös esitysvideoita, jotta lukija saa paremman ymmärryksen artikkelin taikurin esiintymistyyliin ja luonteeseen. Artikkeleiden pohjana on käytetty MagicPediaa, Wikipediaa, Jamy Ian Swissin ”Take Two” blogia, Genii- ja Magic taikurilehtien artikkeleita sekä omaa yleistietoani taikuudesta.

Jean Eugene Robert-Houdin

Robert-Houdin oli ranskalainen taikuri joka vaikutti 1800-luvun puolivälissä Pariisissa. Häntä pidetään yleisesti modernin ja nykyaikaisen taikuuden isänä.

Johann Nepomuk Hofzinser

Hofzinser vaikutti Itävalta-Unkari monarkian aikana Viennassa 1800-luvun puolivälin tienoilla. Häntä pidetään nykyaikaisen korttitaikuuden isänä.

S.W.Erdnase

S.W.Erdnase kirjoitti 1902 yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä korttitekniikkaa käsittelevän kirjan. Emme kuitenkaan tänäkään päivänä tiedä kuka oli S.W.Erdnase.

Harry Houdini

Harry Houdini oli 1900-luvun alussa vaikuttanut taikuri ja kahlekuningas joka teki itsestään ja nimestään legendan joka tunnetaan yhä.

Cardini

Richard Valentine Pitchford esiintyi taiteilijanimellä ”Cardini” ja hänen manipulaatio-ohjelmaa sanotaan maailman parhaaksi.

Fred Kaps

Fred Kapsia pidetään yleisesti parhaana koskaan eläneenä taikurina. Hän oli yhtä hyvä niin lavalla kuin lähellä ja omasi uskomattoman karisman.

Channing Pollock

Pollock oli ensimmäinen taikuri joka esitti niin sanottua ”lintuohjelmaa”. Hän oli 1950-luvulla yksi maailman suosituimmista ja parhaiten palkatuista viihdyttäjistä.

Dai Vernon

Kaikkien aikojen merkittävin sorminäppäryyteen taitonsa pohjaava taikuri. Jos taikuuden kentältä hakee samanlaista merkkihenkilöä kuten Picasso niin henkilö on Vernon

Don Alan

Don Alan oli yksi maailman ensimmäisiä puhtaita lähitaikuuteen keskittyneitä taikureita ja hänen esiintymistyylinsä on edelleen alan standardi.

Edward Marlo

Kuva Arto Airaksinen

Ed Marlo oli taikuuden intohimoinen harrastaja ja hänen panoksensa korttitaikuuden tekniseen kehitykseen 1900-luvulla on ollut valtava!

Tony Slydini

Tony Slydini oli maailmankuulu taikuri ja Slydini Studio of Magicia omistaja jonka merkitys etenkin lähitaikuudelle on ollut suuri.

Arturo De Ascanio

Ascanio oli espanjalainen korttitaikuuteen keskittynyt taikuri ja taikuuden teoreetikko jota yleisesti kuvataan Espanjan Dai Vernoniksi.

Juan Tamariz

Juan Tamarizia pidetään yleisesti maailman parhaana elossa olevana taikurina. Espanjassa Tamariz on kuuluisuus ja hänellä on ollut useita omia televisiosarjoja vuosikymmenien saatossa

Rene Lavand

Rene Lavand oli argentiinalainen taikuri joka keskittyi lähitaikuuteen ja nautti valtavaa suosiota espanjaa puhuvissa maissa esittäen taikuutta vakavastiotettavana taiteena.

Larry Jennings

Larry Jennings oli yhdysvaltalainen intohimoinen taikuuden harrastaja ja yksi Dai Vernonin ”pääoppilaista”. Hänen merkityksensä korttitaikuuden kehitykselle on ollut merkittävä.

Bruce Cervon

Bruce Cervon oli yhdysvaltalainen ammattitaikuri joka nautti suurta suosiotta ”Beverly Hillsin taikurina”. Cervon oli myös toinen Dai Vernonin ”pääoppilaista”.

Albert Goshman

Albert Goshman oli yhdysvaltalainen lähitaikuuteen erikoistunut taikuri joka toimi Magic Castlen ensimmäisenä vakioesiintyjänä ja oli äärimmäisen kaupallinen taikuri.

Derek Dingle

Derek Dingle oli englantilainen taikuri joka teki uran Yhdysvalloissa ja jota TIME lehti kutsui ”Maailman parhaaksi korttimanipulaattoriksi”

Michael Skinner

Michael Skinner oli lähitaikuuteen erikoistunut taikuri jota monet taikurit pitävät yhtenä parhaista sorminäppäryyteen keskittyneistä taikureista.

Ricky Jay

Richard Jay oli amerikkalainen taikuri, näyttelijä, kirjailija ja historioitsija jota New Yorker lehti kutsui “Mahdollisesti lahjakkaimmaksi sorminäppäryystaikuriksi joka on elänyt” .

Del Ray

Del Ray oli amerikkalainen taikuri jota monet taikurit sanovat maailman parhaaksi taikuriksi jota edes suuri osa taikureistakaan ei tunne. Ray on myös yksi minun suosikeistani.

David Roth

David Roth oli yhdysvaltalainen taikuri jota laajasti pidetään kaikkien aikojen parhaana ja merkityksellisimpänä kolikkotaikurina.

Tommy Wonder

Tommy Wonder oli hollantilainen taikuri joka esiintyi ympäri maailmaa Las Vegasista Monte Carloon ja oli arvostettu taikurina niin lavalla kuin lähitaikuudessa.

Eugene Burger

Eugene Burger oli yhdysvaltalainen taikuri, taikuuden kouluttaja ja filosofi, joka on äärimmäisen arvostettu taikureiden keskuudessa.

ARTIKKELEITA TAIKUUDESTA

Nämä artikkelit käsittelevät taikuutta ja taikatemppuja lukuisista eri näkökulmista. Osa artikkeleista on julkaistu aikaisemmin blogissani, osa taikureille suunnatuissa julkaisuissa ja osa on kirjoitettu tätä ympäristöä varten. Myös vanhemmat artikkelit on pyritty päivittämään.

Taikuuden historian tuntemisen tärkeys

Taikurikilpailut – Miten taikuudessa voi kilpailla?

Taikuuden arvostus ja ennakkoluulot

Onko taikuus taidetta?

Mitä on taikuus?

Lähitaikuuden historia Suomessa

Esiintymisjännitys

Lukeminen on tärkeää taikurille

Mitä ihmiset ajattelevat taikuriesityksistä?